Jump to content
Logo

portfolio

Strastveni programer

Blog

Ovde se nalaze zanimljive stvari iz sveta programiranja i tehnologije, kao i vesti o mojim trenutnim projektima

Trenutno nema objava

Linux node.js Svelte

Ovde će biti nove objave čim budu postavljene.

Više objava će uskoro biti postavljene

Linux node.js Svelte

Vratite se ubrzo kako biste videli nove objave

Projekti

Screenshot of deployed website

Kompanija za transport robe

Kako bi se kompanija prikazala korisnicima neophodno je da ima modernu internet prezentaciju. Brzina sajta, izgled, kao i olakšan pristup informacijama omogućavaju korisnicima da se lakše i brže opredele za usluge koje kompanija nudi. Moji klijenti i ja to odlično znamo i zbog toga se zajedničkim snagama trudimo da sve to ostvarimo. Odličan primer ovakve saradnje jeste sajt za transport robe na kojem smo radili.

Otvori stranicu
Screenshot of in progress game of Tablić

Tablić

Tablić je veoma popularna igra na Balkanu. Veliki broj ljudi, poput mog dede, uživa u ovoj igri, ali ja nažalost nisam mogao da nađem digitalnu verziju ove igre koja je radila ispravno. Zato sam ja napravio ovu verziju igre da iznenadim svog dedu. Tablić nije jednostavan koliko to na prvi pogled izgleda, što objašnjava zašto dobra digitalna verzija ove igre ne postoji.

Otvori stranicu
Screenshot of this website

Portfolio

Praktična demonstracija rada je definitivno najbolji način da se taj rad predstavi na delu. Ovo je bio moj poduhvat da iskažem svoje znanje i isprobam tehnike koje bih ubuduće koristio tokom profesionalnog rada. Važni ciljevi kojih se pridržavam pri pravljenju veb-sajta jesu jedinstvenost dizajna, pristupačnost kao i minimalno oslanjanje na klijentski Javaskript kod.

Otvori stranicu
Screenshot of a hackathon project

Hakaton projekti

Hakatoni su odličan način da se primeni praktično znanje, rad pod pritiskom i komunikacija sa timom da bi se ispunili ciljevi u najkraćem mogućem periodu. Odličan tim koji smo oformili za ovakve uslove rada i naša organizovanost su nam pomogli da se na više ovakvih prilika pokažemo u najboljem svetlu i osvojimo velike nagrade, vredno iskustvo i ostvarimo nove konekcije.

3327 HackathonCelsius Hackathon

Petar Radojević

Photo of me

Strastveni programer

Linux node.js Svelte React

O meni

Programiranje sam počeo da učim od veoma malih nogu. Iako sam se kroz godine učenja susretao sa mnogim oblastima programiranja, najviše me je zainteresovalo veb-programiranje. Činjenica da sam uspeo da napravim nešto na svom kompjuteru veoma me je usrećila i ponela da nastavim da se bavim time. Za vreme koje sam posvetio veb programiranju nailazio sam na veliki broj kako odlično, tako i veoma loše odrađenih sajtova što je učinilo da sa lakoćom razaznajem šta odvaja dobar sajt od lošeg. Trudim se da sajtovi koje pravim rade brzo i izgledaju što je lepše i urednije moguće. Na kraju krajeva, da sam ja korisnik koji posećuje sajt voleo bih da se brzo i lako snalazim na njemu. Svakog dana se trudim da, iako već imam veliko znanje u struci, ipak nastavim da učim nove i korisne tehnike kako bih nastavio da profesionalno napredujem. Osim što se trudim da lično napredujem i budem što efikasniji, trudim se i da pomognem drugima koji imaju isti cilj.